top of page
Αναζήτηση

Εκδήλωση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2023 – Spring Bot


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – NOESIS και ο Δήμος Θέρμης συνδιοργανώνουν

Εκδήλωση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2023

η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕSIS (6 χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης) το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρες 11:00 με 16:00. Στην “Εκδήλωση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2023 – Spring Bot” έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι/ες οι μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτήρια).

Η Εκδήλωση έχει ως σκοπό την γνωριμία των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών που ασχολούνται με την (εκπαιδευτική) ρομποτική, τη διάδοση της χρήσης της και την αξιοποίηση της ρομποτικής και της τεχνολογίας, σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (συμπεριφορικούς και γνωστικούς). Επίσης, η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην παρουσίαση έργων ρομποτικής και τεχνολογίας, με στόχο την ανάδειξη της ενασχόλησης εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με τα ρομποτικά και τεχνολογικά εργαλεία, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, που είτε παρουσιάστηκαν σε άλλους διαγωνισμούς είτε έμειναν αδημοσιοποίητα.

Το “Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2023” θα περιλαμβάνει:

  • παρουσιάσεις μαθητικών έργων ρομποτικής, δηλ. επίδειξη και παρουσίαση έργων, με τη χρήση οποιουδήποτε ρομποτικού – τεχνολογικού υλικού,

  • παρουσίαση έργων scratch,

  • γνωριμία με διακεκριμένους επιστήμονες σε θέματα ρομποτικής,

  • γνωριμία με χορηγούς και προμηθευτές ρομποτικών – τεχνολογικών υλικών,

  • μουσική, χορό και πολλά πολλά δώρα!


Θέμα και διάρκεια των παρουσιάσεων

  • Το θέμα των παρουσιάσεων είναι ελεύθερο.

  • Η παρουσίαση θα γίνεται σε τραπέζι όπου θα τοποθετηθούν τα έργα, ενώ παράλληλα μπορούν να αναρτηθούν περιμετρικά του τραπεζιού, φωτογραφίες, χαρτόνια, αφίσες, κλπ.

  • Επειδή η διάρκεια της παρουσίασης των έργων θα είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πρέπει να βρίσκεται πάντα ένας εκπαιδευτικός, ή μαθητής στο τραπέζι, ώστε να μπορεί να ξεναγεί τους επισκέπτες που θα πλησιάζουν το έργο.


14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page